Zorginnovatie

“We krijgen steeds meer kansen om onze kwaliteit van leven te verbeteren, om zo lang mogelijk gezond en zelfredzaam te blijven en om mee te beslissen over de zorg die we nodig hebben. De technologische ontwikkelingen in de zorg gaan heel hard en zijn daarbij van grote betekenis.” Zo begint de kamerbrief van het ministerie van VWS van begin oktober jl.. 

Helemaal waar! Ook binnen de zorg nemen de ontwikkelingen en technologische mogelijkheden snel toe. Artificial intelligence in medical decision support. Neuromodulatie waarbij de signalen afgegeven door de zenuwen veranderen. Personalised medicine en multiparameters voor selectie van optimale behandelopties. Maar ook de inzet van een relatief eenvoudig zelfzorg platform en het bijhouden van je eigen “quantified self”. 

Maar hoe kom je nu van mogelijkheden en ideeen tot concrete verbeteringen en resultaten in zorg?

The essence heeft ruime ervaring met het uitwerken van ideeen tot werkbare concepten, maken van bijbehoreden businessplannen en realiseren van de startup waarbij de nieuwe producten en diensten concreet in de markt worden gezet bij de klant dan wel als nieuw bedrijf.