Wat doen we

The Essence Consulting helpt ondernemers en innovators in de zorg, hun visie onder woorden en in de praktijk te brengen. Wij structureren en schrijven strategieën, businessplannen. We bouwen en herstructureren ondernemingen. We brengen klanten in contact met de juiste mensen en partners om hun visie te realiseren en trainen de betrokkenen.

Strategie

Juist bij strategische beslissingen is de combinatie van analytisch en creatief denken zeer belangrijk. Onze Prisma methodiek, kennis van strategie en branche-kennis zorgen voor een resultaat-gericht en fact-based advies.

zorg en zelfmanagement

Implementatie en opschaling van landelijke zorgprojecten op gebied van zelfmanagement, zelfzorg.

Zorginnovatie

The Essence Consulting heeft ruime ervaring met het uitwerken van ideeën tot werkbare concepten, maken van bijbehorende businessplannen en realiseren van de startup waarbij de nieuwe producten en diensten concreet in de markt worden gezet bij de klant dan wel als nieuw bedrijf.

eco system re-design

Traditionele inkoopmethoden hebben te weinig macht om in ondoordringbaar segment te breken.

financiële gezondheid

Bedrijven die hun kosten beheersen een groot voordeel ten opzichte van hun concurrenten. Niet alleen is de winstgevendheid beter, maar deze bedrijven kunnen ook een concurrentieslag langer volhouden.

Zorg en ICT

ICT-oplossingen worden in samenspraak met klanten geïmplementeerd middels moderne methoden voor projectmanagement en systeemontwikkeling.